Grotta Rossa – Santadi
Mar 13th, 2009 | Di Andrea | Categoria: Coxina sarda-Cucina sarda
Multilingual Article
CLASSIFICATZIONI: Carinnianu de su Surcis D.O.C.
MESCLA: Carinnianu 100% (sintzillu)
CARATERISTICAS: Colori arrùbiu rubinu allutu, fragu forti e frutau, binu forti e eleganti, bouquet prenu e cun bona persistèntzia in su pabadali.
GASTRONOMIA: Binu de abinai a primus pratus importantis che sa frègula cun petz”e craba acapulada e a segundus pratus saborius de petza arrùbia in cassola, cassa lèbia e puddàmini nòbili.
CLASSIFICAZIONE: Carignano del Sulcis D.O.C.
UVAGGIO: Carignano 100% (in purezza)
CARATTERISTICHE: Colore rosso rubino intenso, profumo intenso e fruttato, vino intenso ed elegante, bouquet pieno con buona persistenza al palato.
GASTRONOMIA: Vino da abbinare a primi piatti importanti, come la frègula al ragù di capra e a saporiti secondi a base di carne rossa in tegame, cacciagione leggera e pollame nobile.
CLASSIFICATION: Carignano from Sulcis D.O.C.
BLEND: Carignano 100% (pure)
CARACTERISTICS: Intense red ruby color, intense and fruity perfume, elegant and intense wine, full and long lasting bouquet.
GASTRONOMY: To be combined with important soup or pasta dishes such as the frègula with goat’s meat ragoût or tasty red meat main courses in sauce, light game and nobile poultry.
KLASSIFIKATION: Carignano aus Sulcis D.O.C.
MISCHUNG: Carignano 100% (rein)
KENNZEICHNEN: Intensive rote Rubin Farbe, intensive und fruchtige Parfüm, eleganter und intensiver Wein, vollmuntiges und bestäntiges Bouquet.
GASTRONOMIE: Entweder mit bedeutenden Suppe oder Pasta Gerichte, so wie die Frègula in Ziegesragoûtsauce, oder Hauptgerichten wie schmackhaften roten Fleischen in Sauce, leicht Jagt oder edele Geflügel abzugleichen.