Costera – Argiolas

Dic 12th, 2009 | Di | Categoria: Coxina sarda-Cucina sarda

Multilingual Article

images costera

CLASSIFICATZIONI: Cannonau de Sardìnnia D.O.C.

MESCLA: Cannonau de Sardìnnia, Carinnianu, Bovali Sardu

CARATERISTICAS: Colori arrùbiu rubinu allutu cun sfumaduras de granau. Su profumu est binous forti meda e persistenti, cun nodas spetziadas. Su binu arresurtat luegus prenu a su pabadali e ecuilibrau in is tanninus, cun gustu de a palas persistenti.

GASTRONOMIA: Primus pratus fortis che is macarronis cun bànnia de sriboni, petza de angioni o crabitu arrustiu, cas’ ‘e brebei sardu de stasonadura mesana o longa.

CLASSIFICAZIONE: Cannonau di Sardegna D.O.C.

UVAGGIO: Cannonau di Sardegna, Carignano, Bovale Sardo

CARATTERISTICHE: Colore rosso rubino intenso con sfumature granata. Il profumo è vinoso molto intenso e persistente, con note speziate. Il vino risulta al palato subito pieno ed equilibrato nei tannini, ed ha un retrogusto persistente.

GASTRONOMIA: Primi piatti forti come le paste al ragù di cinghiale, carni di agnello o capretto arrosto, pecorino sardo di media o lunga stagionatura.

Condividi e Pubblica:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn

Lascia un commento