Costera – Argiolas
Dic 12th, 2009 | Di Andrea | Categoria: Coxina sarda-Cucina sarda
Multilingual Article
CLASSIFICATZIONI: Cannonau de Sardìnnia D.O.C.
MESCLA: Cannonau de Sardìnnia, Carinnianu, Bovali Sardu
CARATERISTICAS: Colori arrùbiu rubinu allutu cun sfumaduras de granau. Su profumu est binous forti meda e persistenti, cun nodas spetziadas. Su binu arresurtat luegus prenu a su pabadali e ecuilibrau in is tanninus, cun gustu de a palas persistenti.
GASTRONOMIA: Primus pratus fortis che is macarronis cun bànnia de sriboni, petza de angioni o crabitu arrustiu, cas’ ‘e brebei sardu de stasonadura mesana o longa.
CLASSIFICAZIONE: Cannonau di Sardegna D.O.C.
UVAGGIO: Cannonau di Sardegna, Carignano, Bovale Sardo
CARATTERISTICHE: Colore rosso rubino intenso con sfumature granata. Il profumo è vinoso molto intenso e persistente, con note speziate. Il vino risulta al palato subito pieno ed equilibrato nei tannini, ed ha un retrogusto persistente.
GASTRONOMIA: Primi piatti forti come le paste al ragù di cinghiale, carni di agnello o capretto arrosto, pecorino sardo di media o lunga stagionatura.