Antìgua – Santadi
Gen 18th, 2010 | Di Andrea | Categoria: Coxina sarda-Cucina sarda
Multilingual Article
CLASSIFICATZIONI: Mòniga de Sardìnnia D.O.C.
MESCLA: Mòniga 85%, Carinnianu 15%
CARATERISTICAS: Colori arrùbiu rubinu cun arriflessus biaitus. Binu modditzosu, de strutura bona, bona cumplessidadi aromàtiga, praxili a su pabadali.
GASTRONOMIA: S’acostat beni a sa petza de crabitu e angioni, tropu bonu cun sa petza arba traballada cun incuru, puddàmini prenu e casu de brebei o de craba friscu o de stasonadura mesana.
CLASSIFICAZIONE: Monica di Sardegna D.O.C.
UVAGGIO: Monica 85%, Carignano 15%
CARATTERISTICHE: Colore rosso rubino con sfumeture violacee. Vino morbido, di buona struttura, buona complessità aromatica, piacevle al palato.
GASTRONOMIA: Si affianca bene alle carni di capretto o agnello, ottimo con le carni bianche elaborate, pollame ripieno e formaggi ovini freschi o di media stagionatura.