Antìgua – Santadi

Gen 18th, 2010 | Di | Categoria: Coxina sarda-Cucina sarda

Multilingual Article

antigua1

CLASSIFICATZIONI: Mòniga de Sardìnnia D.O.C.

MESCLA: Mòniga 85%, Carinnianu 15%

CARATERISTICAS: Colori arrùbiu rubinu cun arriflessus biaitus. Binu modditzosu, de strutura bona, bona cumplessidadi aromàtiga, praxili a su pabadali.

GASTRONOMIA: S’acostat beni a sa petza de crabitu e angioni, tropu bonu cun sa petza arba traballada cun incuru, puddàmini prenu e casu de brebei o de craba friscu o de stasonadura mesana.

CLASSIFICAZIONE: Monica di Sardegna D.O.C.

UVAGGIO: Monica 85%, Carignano 15%

CARATTERISTICHE: Colore rosso rubino con sfumeture violacee. Vino morbido, di buona struttura, buona complessità aromatica, piacevle al palato.

GASTRONOMIA: Si affianca bene alle carni di capretto o agnello, ottimo con le carni bianche elaborate, pollame ripieno e formaggi ovini freschi o di media stagionatura.

Condividi e Pubblica:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn

Lascia un commento